);

constructed #forest for exhibition space

Vo Trong Nghia Architects designed this pavilion from bamboo for the 30th anniversary exhibition “The Asian Everyday: Possibilities in the Shifting World” at TOTO GALLERY MA, Tokyo.

Vo Trong Nghia Architects (VTN) chose a species of bamboo local to Vietnam to display the accustomed process of realizing their bamboo structures. The bamboo stalks were treated using traditional methods in Vietnam, then assembled into the pavilion in Japan.

Throughout the construction period, four Vietnamese staff collaborated with volunteer students in Tokyo, demonstrating how to create bamboo structures without any metal joints, using only bamboo pegs and rope. Over time, the involvement of more than 50 international volunteers turned construction into a three-week long bustling event.

Vo Trong Nghia Architects

Share this reboot

One Reply to “constructed #forest for exhibition space”

We'd love to hear from you below...

Enjoying Rebootme? Please spread the word :)